Muuripohjaletut by Arla
Kesän ehdoton ykkösjälkiruoka on kunnon muurinpohjaletut. Pitsireunaisten lettujen jujuna on ohrajauho, joka tuo oman hienon vivahteensa. Tarjoile letut kesämarjojen ja aidon kuohukerman kera. Ja juomaksi tietenkin jääkylmä maito!
Savolaiset muuripohjaletut n. 20 isoa lettua
1 l Arla Luomu Vanhanajan täysmaitoa
165 g / 3 kpl Luomu kananmunaa
160 g / 2,5 dl Luomu vehnäjauhoja
140 g / 2,5 dl Luomu ohrajauhoja
12 g / 1 rkl sokeria
5 g / 1 tl suolaa
Arla Meijerivoita paistamiseen
Lisäksi:
5 dl Arla Kuohukermaa
10 g / 1 rkl vaniljasokeria
5 dl kauden marjoja oman maun mukaan
Laita jauhot, kananmunat, sokeri ja suola kulhoon. Lisää 1/3 osa maidosta ja sekoita tasaiseksi.
Lisää loput maidosta ja sekoita. Laita jääkaappiin turpoamaan vähintään pariksi tunniksi. Tee taikina mieluiten edellisenä päivänä.
Kuumenna muuripohjapannu, lisää nokare voita ja paista testilettu. Jos pannun lämpö on sopiva, voidaan lettujen paisto aloittaa. Pyöräytä voinokare pannulla ja valuta taikinaa reunoilta sisäänpäin. Kun lettu on paistunut kauniin ruskeaksi, käännä ja paista vielä hetki. Tarjoile kotimaisten marjojen, kermavaahdon ja kylmän maidon kera.