Kauden mehuresepti by Paula Lundell
Kesällä on ihana nauttia kauden antimista, kuten raparperista ja mustaherukasta. Olo ja Garden by Olo -ravintoloiden baarimestari Paula Lundell on suunnitellut mehureseptin juuri näitä sesongin raaka-aineita hyödyntäen. Tämä juhlallinen mehu toimii hyvin esimerkiksi kesäjuhlien alkoholittomana alkumaljana tai kuuman kesäpäivän virvokkeena. Raaka-aineet saatat löytää omasta puutarhastasi!
Kesäinen raparperimehu
(1 litra valmista mehua)
6 dl raakaraparperimehua 3 dl mustaherukanlehtihauduketta 0,5 dl sitruunamehua 0,5 dl sokerilientä (tai sokeria liotettuna kuumaan herukanlehtiveteen)
Raakaraparperimehu Purista raaoista raparpereista mehua mehulingolla tai blenderillä. Blenderiä käytettäessä riko raparperit ja valuta mehu kankaan/tiheän siivilän läpi.
Mustaherukanlehtihauduke Aseta pari kourallista mustaherukankehtiä noin 75-asteiseen veteen ja hauduta vähintään 15 minuuttia.
Sokeriliemi
Sokeriliemi valmistetaan sekoittamalla 1/2 sokeria 1/2 vettä tai herukanlehtivettä.
Sekoita ainekset, jäähdytä ja nauti kylmänä!