top of page

Ravintola-alan ja tapahtumien konkarit ryhtyivät startup-yrittäjiksi – ensimmäinen lanseeraus premiu


Mitä syntyy, kun neljä kokenutta ravintola-alan ja tapahtumien osaajaa lyö hynttyyt yhteen? Muun muassa mahdollisuus tilata huipputason kokki ja maailmanluokan ruokailuelämys vaikka omaan olohuoneeseen. ”On hienoa olla viisikymppinen startup-yrittäjä ja luoda uutta tilanteessa, jossa tulevaisuuden näkymät ovat monien mielestä pessimistisiä”, vastaperustetun Food Camp Finlandin toimitusjohtaja Riikka Kannas sanoo. Food Camp Finland on uudenlainen ruoka-alan moniottelija, joka tähtää vahvaan kasvuun. Yrityksen ovat perustaneet ravintoloitsijat Pekka Terävä ja Petri Lukkarinen sekä tapahtuma-alan yrittäjät Riikka Kannas ja Ani Ruuskanen. Yhdistämällä osaamisensa nelikko haluaa rikkoa toimialojensa perinteisiä raja-aitoja ja luoda aivan uudenlaista liiketoimintaa. “Meille kaikille ruokailu on paljon muutakin kuin syömistä. Istuimme alas pohtimaan, mitä kaikkea uutta me viisikymppiset yrittäjät saisimme vielä aikaan? Näin syntyi Food Camp Finland – cateringin, ruokatapahtumien, konsultoinnin ja koulutuksen huipputekijä”, Riikka Kannas kertoo. Ensitöikseen nelikko lanseeraa Michelin-tähden ravintola Ololle pikkusiskon eli premium-tason cateringpalvelu Olo Cateringin. “Yhä useammat ihmiset eivät enää syö elääkseen vaan elävät syödäkseen. Ravintoloiden lisäksi ruokailuelämyksiä halutaan nyt kokea uusissa ympäristöissä, vaikkapa omassa olohuoneessa. Olo Cateringissa inspiraatiomme lähde ovatkin asiakkaiden toiveet ja intohimot. Haluamme luoda ikimuistoisia ruokailukokemuksia elämän tärkeisiin hetkiin”, Pekka Terävä sanoo. Omia tapahtumia Food Camp Finlandilla on kolme. Niissä ruokailuelämykset yhdistyvät rajoja rikkoen taiteeseen ja designiin. Huhtikuussa Food Camp järjestää Salossa Rikalanmäen perinnepäivien yhteydessä Heritage-tapahtuman ja elokuussa Mäntän Serlachius-museo Göstassa Art-tapahtuman. Helsinki Design Weekin yhteyteen luodaan Design-tapahtuma, jossa yleisö saa olla mukana maailmankuulun hollantilaisen Marije Vogelzangin kantaaottavissa ruokailuteoksissa. ”Ruokatapahtumien yhteisöllisyys viehättää ihmisiä. Food Camp Finlandin kautta voimme jakaa ruokailun ilosanomaa monin eri tavoin ja tavoittaa entistä useamman suomalaisen. Aloitamme myös pitkäjänteisen yhteistyön Haaga-Helian ammattikorkeakoulun kanssa. Ensimmäisen askel on jo otettu, kun avasimme uuden yrityksemme toimiston ja keittiön ammattikorkeakoulun Haagan-kampuksella”, Riikka Kannas kertoo.

 

Pekka Terävä Pekka Terävä on suomalainen ravintoloitsija, joka tunnetaan parhaiten ravintola Olosta ja Emosta. Olo sai ensimmäisen Michelin-tähtensä vuonna 2011. Terävä valmistui kokiksi Suomen Joutsenen ravintolakoulusta vuonna 1987 ja on siitä lähtien työskennellyt kokkina, keittiömestarina ja keittiöpäällikkönä lukuisissa ravintoloissa.Terävä valittiin vuoden kokiksi vuonna 1995. Hän on saavuttanut menestystä useissa kansainvälisissä kokkikilpailuissa sekä yksin että Suomen kokkimaajoukkueen jäsenenä. Riikka Kannas Riikka Kannas on tapahtuma-alan moniosaaja. Hän perusti tapahtumaviestintään ja sponsorointiin erikoistuneen luovan projektitoimiston Fat Rabbitin yhdessä Ani Ruuskasen kanssa vuonna 2013. Sitä ennen hän toimi Eastwaylla liiketoiminta- ja myyntijohtajana. Ani Ruuskanen Myös Ani Ruuskanen tapahtuma-alan konkari, joka on erikoistunut erityisesti tapahtumien suunnitteluun ja konseptointiin. Hän on Fat Rabbitin toinen perustaja. Aiemmin Ani työskenteli Eastwaylla tuotantojohtajana ja plannerina. Petri Lukkarinen Petri Lukkarinen on pitkän linjan ravintoloitsija, joka on valmistunut ammattikorkeakoulu Haaga-Heliasta. Hän on osakas ravintola Olossa, Gastrobar Emossa, ravintola Göstassa, Bar Favelassa ja Pub Heinähatussa.

Lisätietoja antaa: Riikka Kannas, toimitusjohtaja Food Camp Finland riikka.kannas@foodcampfinland.fi puh. 040 354 6331

Comments


Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page