Heritage

TAPAHTUMAT:

Heritage 2016: Peinnepäivät Salon Rikalanmäellä
23.–24.4.2016

Tapahtuman teemana oli Industrial, loftis ja perinnerakentaminen, sisustaminen, puutarhat ja maisemanhoito.
Tapahtumassa valmistettiin perinteistä ruokaa moderneilla metodeilla.

kokit

Keittiömestarit Eero Vottonen, Mikko Kaukonen ja Sami Tallberg suunnittelivat menun, jossa vanhat ja uudet hyvät metodit kohtaavat nykyajan maut ainukertaisella tavalla. Turkulaiset Reijo Haapanen 71 v ja Jari Merinen, itsensä huru-ukoiksi nimenneet, pitävät Turun Sanomien Extra-liitteessä lauantaisin ilmestyvää palstaa, jossa kokataan konstailemattomia kotiruokia vanhaan malliin. He olivat paikalla molempina tapahtumapäivinä.

 

Suolassa paahdettua neitsytperunaa, piimällä hapatettua voita ja leppäsavustettua kananmunaa.
Mateus Rosé Original.
Eero Vottonen

Katajalla maustettua sokerisuolattua siikaa, vuolukermaa, tilliä ja rouhittua maa-artisokkaa.
Castillo de Molina Reserve Sauvignon Blanc.
Eero Vottonen

Hauki, suomen upein kala, suolataan ennen kypsennystä, jolloin sen hento maku nousee terhakkaasti esille ja komea lihaisa tekstuuri korostuu. Hauen seurana tyrniä ja kurkkua.
Santa Helena Siglo de Oro Chardonnay.
Sami Tallberg

Avotulella kypsennettyä karitsan sisäpaistia ja grillattua kevätkaalia.
Campo Viejo Reserva.
Mikko Kaukonen

Väinönputkivanukas, väinönputkella maustetaan perinteisesti maitojälkiruokia. Paikallinen hunaja tarjoaa villin luonnon informaatiota ja villiyrttejä.
Zonin Prosecco Ice Demi Sec.
Sami Tallberg

Reseptit annoksiin löytyvät Food News osastolta.

 


mikko

eero

sami